Huisgemaakt, authentiek en overheerlijk

Maak kennis met onze verse kroketjes. Ervaar onze beste garnaalballetjes, kaas- en garnaalkroketten nu gewoon bij jou thuis. Deze ambachtelijke kroketjes zijn volledig met liefde bereid volgens grootmoeders wijze, en dat proef je bij elke hap! Ontdek hier hoe je ze het beste bewaart en bereidt.

5 tips van Eli voor het bakken van de perfecte garnaal- of kaaskroket

TIP 1: ZEER BELANGRIJK! Open de verpakking 15 min voor het bakken en leg de kroketjes of inktvisringen vervolgens op een stukje keukenpapier om het overige vocht / condens dat in de verpakking zit te laten ontsnappen.
TIP 2: Gebruik een voorverwarmde frieteuse van minimum 180 graden.
TIP 3: Leg het mandje niet vol, nooit meer dan 4 kroketten of 8 balletjes tegelijk bakken.
TIP 4: Laat het mandje in 1 beweging zakken en haal het mandje niet terug naar boven tot ze klaar zijn, nooit schudden met het mandje!
TIP 5: Serveer de kroketten altijd met gefrituurde peterselie en een schijfje citroen voor de ultieme smaakbeleving.

Perfecte baktijden voor onze verse kroketten bij huishoudelijke frieteuse toestellen:

  • Garnaalkroketten: 3,5 min op 180°C
  • Kaaskroketten: 3,5 min op 180°C
  • Garnaalballetjes: 2,5 min op 180°C
  • Kaasballetjes: 2 min op 180°C
  • Inktvisringen: 2 à 3 min op 180°C

Bak onze kroketjes op 180°C in een voorverwarmde friteuse met proper frituurvet tot ze mooi goudbruin zijn. Het geheim van een perfecte kroket zit ‘m in de juiste temperatuur en ambachtelijke bereiding.

Als gouden regel om de authentieke smaak te behouden, zijn onze kroketten niet geschikt om op te warmen in een airfryer of oven. Een industriële of semi industriële friteuse daarentegen, kan je wel gebruiken op 180°.

Perfecte baktijden voor onze verse kroketten bij huishoudelijke frieteuse toestellen:

  • Garnaalkroketten: 3,5 min op 180°C
  • Kaaskroketten: 3,5 min op 180°C
  • Garnaalballetjes: 2,5 min op 180°C
  • Kaasballetjes: 2 min op 180°C
  • Inktvisringen: 2 à 3 min op 180°C

Daarnaast is het aan te raden om nooit meer dan 4 kroketten of 8 garnaalballetjes tegelijk in de friteuse te doen. Hierdoor geniet je steeds van de perfecte kroketjes met ambachtelijke smaken. Enjoy!

Wil je jouw verse kroketjes liever invriezen en een voorraadje aanleggen voor later? Geen probleem, dit kan tot 6 maanden na de houdbaarheidsdatum! Zorg er wel voor dat de kroketjes zeker niet tegen elkaar plakken.

Tip: leg een vel boterpapier tussen de kroketjes of vries ze apart in op een schotel.

Heb je een portie kroketjes uit de vriezer gehaald en wil je ze klaarmaken? Laat ze dan wel eerst een halve dag ontdooien in de koelkast op een handdoek. Het is belangrijk om ze traag te laten ontdooien, zo behoud je de beste smaak en textuur.

Bak onze kroketjes op 180°C in een voorverwarmde friteuse met proper frituurvet tot ze mooi goudbruin zijn. Het geheim van een perfecte kroket zit ‘m in de juiste temperatuur en ambachtelijke bereiding. Maak je gebruik van een industriële of semi industriële friteuse? Plaats deze dan op 180°.

Ready to eat? Serveer simpelweg met een vleugje citroen of gefrituurde peterselie en laat je helemaal onderdompelen in onze authentieke smaken.

ONTDEK ONS VERHAAL

Ontdek ook onze restaurants waar o.a. onze producten je opwachten

D'Eli delicatessen

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.